zobacz listę gratisów jakie mamy do rozdania logowanierejestracja

Kulturaonline.pl - kulturalny rozkład jazdy

Zgłoś wydarzenie kulturalne Panel logowania dla instytucji kulturalnych
KulturaOnline.plFilm › Recenzje

Recenzje filmowe

'Ja, Olga Hepnarova': Śmierć za śmierć /recenzja filmu/
'Ja, Olga Hepnarova': Śmierć za śmierć... 2017-01-12 Łukasz Badula
Wstrząsająca książka Romana Cílka zainspirowała nie mniej poruszający film. To nie tylko subtelny portret socjopatki, ale przed wszystkim sugestywne studium wyobcowania.
'Głusza': Plastikowa apokalipsa /recenzja filmu/
'Głusza': Plastikowa apokalipsa /recenzja filmu/ 2017-01-02 Anna Fiałkowska
Świat bez prądu? Żaden problem! Patricia Rozema serwuje apokalipsę w zbyt sterylnych warunkach. A Ellen Page i Evan Rachel Wood nie za bardzo mają co grać.
Łotr 1: Gwiezdne wojny - nowe historie /recenzja filmu/
Łotr 1: Gwiezdne wojny - nowe historie... 2016-12-20 Łukasz Badula
Disney nadal nie za bardzo wie, co począć z zabawkami kupionymi od Lucasa. "Łotr 1" zachwyca rozmachem inscenizacyjnym, ale rozczarowuje i wtórnym scenariuszem i kreacją postaci.
'Paterson': Jim Jarmusch o świecie, którego nie ma /recenzja filmu/
'Paterson': Jim Jarmusch o świecie, którego nie... 2016-12-15 Anna Fiałkowska
"Paterson" to ostrożne studium rzeczywistości jak z najgorszej huxleyowskiej wyobraźni i jednocześnie wymarzonego snu każdego niepewnego, młodego człowieka.
'Fale': Nic nie może wiecznie trwać? /recenzja filmu- zdjęcia/
'Fale': Nic nie może wiecznie trwać? /recenzja... 2016-12-06 Łukasz Badula
Z realu do fikcji, ale z tym samym, sugestywnym nowohuckim tłem. W Krakowie odbyła się premiera debiutanckiej fabuły dokumentalisty Grzegorza Zaricznego.
'Kubo i dwie struny': Poklatkowa finezja /recenzja filmu/
'Kubo i dwie struny': Poklatkowa finezja... 2016-12-02 Łukasz Badula
Studio Laika dokonało niemożliwego. Tak olśniewającej wizualnie animacji nie było w kinach dawno. Tak dobrego filmu również.
'Zaćma': Historia pewnej ciemności /recenzja filmu/
'Zaćma': Historia pewnej ciemności /recenzja... 2016-12-02 Anna Maria Guziewska
Z nowego filmu Ryszarda Bugajskiego dowiemy się, jak wyglądało życie najstraszniejszej z polskich komunistek. Reżyser zadaje pytanie, czy monstrum poszukujące Boga, ma prawo do zbawienia?
'The Red Turtle' - 'Czerwony żółw': Tacierzyńska robinsonada /recenzja filmu/
'The Red Turtle' - 'Czerwony żółw':... 2016-11-29 Łukasz Badula
Co holenderski laureat Oscara robi u japońskiego mistrza animacji Hayao Miyazakiego? Zachwycający film o symbiozie życia i natury.
'Nowy początek': O tym, że warto rozmawiać /recenzja filmu/
'Nowy początek': O tym, że warto rozmawiać... 2016-11-26 Anna Fiałkowska
"Nowy początek" to science-fiction tylko z pozoru. Denisa Villeneuve bardziej interesuje perspektywa osobista niż naukowa. Trochę żal potraktowanych po macoszemu wątków lingwistycznych.
Andrzej Wajda 'Powidoki' : Z instrukcji znęcania się nad artystami /recenzja filmu/
Andrzej Wajda 'Powidoki' : Z instrukcji... 2016-11-25 Łukasz Badula
Andrzej Wajda żegna się z widzami dziełem skromnym. ale niezwykle wymownym. Filmem, który opowiada nie tyle o Władysławie Strzemińskim, co tłamszeniu wybitnej jednostki przez system. Nie tylko ten komunistyczny.
Galerie zdjęć
Reklama
Polecamy
Kayah śpiewa 'Po co'. Będzie wielki przebój? Zobacz teledysk!
Kayah śpiewa 'Po co'. Będzie wielki przebój? Zobacz teledysk!
2017-04-26

Taneczno- etniczne rytmy i wpadająca w ucho wokaliza. Czy utwór nagrany razem z Idanem Raichelem to wielki powrót Kayah na listy przebojów?

Tagi