zobacz listę gratisów jakie mamy do rozdania logowanierejestracja

Kulturaonline.pl - kulturalny rozkład jazdy

Zgłoś wydarzenie kulturalne Panel logowania dla instytucji kulturalnych
KulturaOnline.plFilm › Recenzje

Recenzje filmowe

”The Bling Ring” Sofii Coppola: Być jak Paris Hilton /recenzja filmu/
”The Bling Ring” Sofii Coppola: Być... 2017-03-27 Barbara Lekarczyk-Cisek
Film Sofii Coppola ”The Bling Ring” uświadamia, że współczesne media pod każdą szerokością geograficzną kreują celebrytów i robią na tym niezły biznes.
'Wściekłość': Bolesna lekcja życia /recenzja filmu/
'Wściekłość': Bolesna lekcja życia /recenzja... 2017-03-18 Iwona Burzyńska
To kolejny po "Historii kobiety" i "Charon" film braci Węgrzyn, zrealizowany z autentycznej potrzeby zabrania głosu w istotnych sprawach.
'American Honey', czyli ile Ameryki w samej Ameryce? /recenzja filmu/
'American Honey', czyli ile Ameryki w samej... 2017-03-16 Laura Kulikowska
Spotkania filozoficzne na stałe wpisały się w repertuar krakowskiego Kina pod Baranami. Co miesiąc widzowie mają okazję zobaczyć i dodatkowo podyskutować na temat prezentowanego filmu. Marzec należy do "American Honey".
'Personal Shopper' - Kristen Stewart w roli zagubionego medium /recenzja filmu/
'Personal Shopper' - Kristen Stewart w roli... 2017-03-16 Iwona Burzyńska
W "Personal Shopper" Assayas zaserwował nam mało ambitne kino pozbawione spójnej konstrukcji fabularnej, w dodatku kompletnie niedoprawione na poziomie artystycznym.
'Bodo': Twórczy strzał w stopę /recenzja filmu/
'Bodo': Twórczy strzał w stopę /recenzja filmu/ 2017-03-09 Katarzyna Zych
Najpierw był 13-odcinkowy serial telewizyjny. A teraz na ekrany kin wszedł pełnometrażowy film pod tym samym tytułem - ”Bodo”. To nie mogło się udać.
'Wyklęty': W hołdzie tym, którzy zachowali się jak trzeba /recenzja filmu/
'Wyklęty': W hołdzie tym, którzy zachowali się... 2017-03-02 Iwona Burzyńska
10 marca na ekranach polskich kin pojawi się film "Wyklęty" w reżyserii Kondrata Łęckiego. Fabuła skupia się na powojennych losach grupy partyzantów należących do niepodległościowego antykomunistycznego podziemia.
Pokot:
Pokot: "ekologiczny" film Agnieszki Holland... 2017-02-26 Barbara Lekarczyk-Cisek
Nagrodzony Srebrnym Niedźwiedziem, ”Pokot” Agnieszki Holland jest filmem jednowymiarowym, z gotowymi tezami i jednoznacznym przesłaniem, zrobionym jakby na zamówienie. Tylko czyje?
'Maria Skłodowska-Curie': Supermenka z fiolką /recenzja filmu - zdjęcia/
'Maria Skłodowska-Curie': Supermenka z fiolką... 2017-02-23 Łukasz Badula
Kameralne studium zamiast biograficznego eposu i Karolina Gruszka w mało oczywistej roli. Czy słynna noblistka doczekała się filmu na miarę swojej legendy? Przeczytajcie recenzję i zobaczcie zdjęcia z premiery.
'Moonlight': W blasku księżyca czarne jest błękitne /recenzja filmu, patronat/
'Moonlight': W blasku księżyca czarne jest... 2017-02-19 Karolina Gontarek
”Moonlight” jest filmem niejednoznacznym, w którym dobro przenika się ze złem. Wszystko jest względne i zależy od punktu widzenia. Przecież czarni chłopcy w blasku księżyca są błękitni... Jest to także...
'Milczenie': Osobisty film Scorsese /recenzja filmu/
'Milczenie': Osobisty film Scorsese /recenzja... 2017-02-16 Magdalena Talik
Nowy film amerykańskiego mistrza - historia dwóch księży, którzy w XVII-wiecznej Japonii walczą o chrześcijańską wiarę - to jedna z najbardziej osobistych wypowiedzi reżysera.
Galerie zdjęć
Reklama
Polecamy
Ewa Rossano na UNESCO!
Ewa Rossano na UNESCO!
2017-03-27

Wrocławska malarka i rzeźbiarka Ewa Rossano została zaproszona jako przedstawicielka Polski na Międzynarodową Wystawę UNESCO.

Tagi