zobacz listę gratisów jakie mamy do rozdania logowanierejestracja

Kulturaonline.pl - kulturalny rozkład jazdy

Zgłoś wydarzenie kulturalne Panel logowania dla instytucji kulturalnych
KulturaOnline.plFilm › Recenzje

Recenzje filmowe

'Toni Erdmann': Terapia ekscentrycznością /recenzja filmu/
'Toni Erdmann': Terapia ekscentrycznością... 2017-01-18 Anna Fiałkowska
Zwycięzca Europejskiej Nagrody Filmowej i Złotych Globów, faworyt BAFTA i obcojęzycznego Oscara. "Toni Erdmann" podbija serca widzów na całym świecie. I robi to w absolutnie niekonwencjonalny sposób.
'Elle': Kobieta nie na skraju załamania nerwowego /recenzja filmu/
'Elle': Kobieta nie na skraju załamania... 2017-01-14 Anna Fiałkowska
Najnowszy obraz Paula Verhoevena nie należy do łatwych filmów. Twórca "Nagiego instynktu" stworzył thriller bardzo niepokojący, trochę przypominający narracje rodem z fabuł Polańskiego.
'La La Land': Musical rodem z Hollywood /recenzja filmu/
'La La Land': Musical rodem z Hollywood... 2017-01-12 Magdalena Talik
Ja nie mam nic, ty nie masz nic, ale obydwoje mamy marzenia i siebie. Tak zdają się mówić bohaterowie filmu Damiena Chazelle'a. Uroczego, ciepłego, pięknie zagranego. Tylko polubić.
'Ja, Olga Hepnarova': Śmierć za śmierć /recenzja filmu/
'Ja, Olga Hepnarova': Śmierć za śmierć... 2017-01-12 Łukasz Badula
Wstrząsająca książka Romana Cílka zainspirowała nie mniej poruszający film. To nie tylko subtelny portret socjopatki, ale przed wszystkim sugestywne studium wyobcowania.
'Głusza': Plastikowa apokalipsa /recenzja filmu/
'Głusza': Plastikowa apokalipsa /recenzja filmu/ 2017-01-02 Anna Fiałkowska
Świat bez prądu? Żaden problem! Patricia Rozema serwuje apokalipsę w zbyt sterylnych warunkach. A Ellen Page i Evan Rachel Wood nie za bardzo mają co grać.
Łotr 1: Gwiezdne wojny - nowe historie /recenzja filmu/
Łotr 1: Gwiezdne wojny - nowe historie... 2016-12-20 Łukasz Badula
Disney nadal nie za bardzo wie, co począć z zabawkami kupionymi od Lucasa. "Łotr 1" zachwyca rozmachem inscenizacyjnym, ale rozczarowuje i wtórnym scenariuszem i kreacją postaci.
'Paterson': Jim Jarmusch o świecie, którego nie ma /recenzja filmu/
'Paterson': Jim Jarmusch o świecie, którego nie... 2016-12-15 Anna Fiałkowska
"Paterson" to ostrożne studium rzeczywistości jak z najgorszej huxleyowskiej wyobraźni i jednocześnie wymarzonego snu każdego niepewnego, młodego człowieka.
'Fale': Nic nie może wiecznie trwać? /recenzja filmu- zdjęcia/
'Fale': Nic nie może wiecznie trwać? /recenzja... 2016-12-06 Łukasz Badula
Z realu do fikcji, ale z tym samym, sugestywnym nowohuckim tłem. W Krakowie odbyła się premiera debiutanckiej fabuły dokumentalisty Grzegorza Zaricznego.
'Kubo i dwie struny': Poklatkowa finezja /recenzja filmu/
'Kubo i dwie struny': Poklatkowa finezja... 2016-12-02 Łukasz Badula
Studio Laika dokonało niemożliwego. Tak olśniewającej wizualnie animacji nie było w kinach dawno. Tak dobrego filmu również.
'Zaćma': Historia pewnej ciemności /recenzja filmu/
'Zaćma': Historia pewnej ciemności /recenzja... 2016-12-02 Anna Maria Guziewska
Z nowego filmu Ryszarda Bugajskiego dowiemy się, jak wyglądało życie najstraszniejszej z polskich komunistek. Reżyser zadaje pytanie, czy monstrum poszukujące Boga, ma prawo do zbawienia?
Galerie zdjęć
Reklama
Polecamy
Moje najważniejsze wydarzenie kulturalne roku 2016 /konkurs/
Moje najważniejsze wydarzenie kulturalne roku 2016 /konkurs/
2017-01-16

Drodzy Państwo, zachęcamy do podzielenia się z nami refleksją na temat szczególnie dla Was ważnych wydarzeń kulturalnych minionego roku.

Tagi