zobacz listę gratisów jakie mamy do rozdania logowanierejestracja

Kulturaonline.pl - kulturalny rozkład jazdy

Zgłoś wydarzenie kulturalne Panel logowania dla instytucji kulturalnych
KulturaOnline.plFilm › Recenzje

Recenzje filmowe

Opera o Polsce: Coście uczynili z tą krainą?! /recenzja filmu/
Opera o Polsce: Coście uczynili z tą krainą?!... 2017-06-03 Łukasz Badula
Macierewicz z "Ucha Prezesa", Rydzyk, Jacek Malczewski i (co najmniej) pół Polski w odurzającym teledysku o TEJ ziemi. Dzieło Piotra Stasika wielu rozbawi, ale też wielu zaboli.
KFF - 'Beksińscy. Album wideofoniczny': Z kamerą im do twarzy /recenzja filmu/
KFF - 'Beksińscy. Album wideofoniczny': Z... 2017-05-29 Łukasz Badula
Zapomnijcie na chwilę o "Ostatniej rodzinie". Dokument Marcina Borchardta to wszystko, co o Beksińskich chcielibyście i nie chcielibyście wiedzieć. Z naciskiem na to drugie.
14. Festiwal Filmowy Millenium Docs Against Gravity: Oderwij się! /relacja/
14. Festiwal Filmowy Millenium Docs Against... 2017-05-22 Joanna Mrozek
Za nami 14. edycja Festiwalu Filmowego Millenium Docs Against Gravity. Wielkie święto filmu dokumentalnego ogarnęło swoim zasięgiem jednocześnie aż 5 miast: Warszawę, Wrocław, Gdynię, Bydgoszcz i Lublin.
'Szatan kazał tanczyć': Kostka została rzucona /recenzja filmu/
'Szatan kazał tanczyć': Kostka została rzucona... 2017-04-30 Łukasz Badula
Katarzyna Rosłaniec stworzyła filmowy ekwiwalent kostki Rubika. I chce, aby widzowie spróbowali ją samodzielnie złożyć. Nie tylko w sali kinowej.
”The Bling Ring” Sofii Coppola: Być jak Paris Hilton /recenzja filmu/
”The Bling Ring” Sofii Coppola: Być... 2017-03-27 Barbara Lekarczyk-Cisek
Film Sofii Coppola ”The Bling Ring” uświadamia, że współczesne media pod każdą szerokością geograficzną kreują celebrytów i robią na tym niezły biznes.
'Wściekłość': Bolesna lekcja życia /recenzja filmu/
'Wściekłość': Bolesna lekcja życia /recenzja... 2017-03-18 Iwona Burzyńska
To kolejny po "Historii kobiety" i "Charon" film braci Węgrzyn, zrealizowany z autentycznej potrzeby zabrania głosu w istotnych sprawach.
'American Honey', czyli ile Ameryki w samej Ameryce? /recenzja filmu/
'American Honey', czyli ile Ameryki w samej... 2017-03-16 Laura Kulikowska
Spotkania filozoficzne na stałe wpisały się w repertuar krakowskiego Kina pod Baranami. Co miesiąc widzowie mają okazję zobaczyć i dodatkowo podyskutować na temat prezentowanego filmu. Marzec należy do "American Honey".
'Personal Shopper' - Kristen Stewart w roli zagubionego medium /recenzja filmu/
'Personal Shopper' - Kristen Stewart w roli... 2017-03-16 Iwona Burzyńska
W "Personal Shopper" Assayas zaserwował nam mało ambitne kino pozbawione spójnej konstrukcji fabularnej, w dodatku kompletnie niedoprawione na poziomie artystycznym.
'Bodo': Twórczy strzał w stopę /recenzja filmu/
'Bodo': Twórczy strzał w stopę /recenzja filmu/ 2017-03-09 Katarzyna Zych
Najpierw był 13-odcinkowy serial telewizyjny. A teraz na ekrany kin wszedł pełnometrażowy film pod tym samym tytułem - ”Bodo”. To nie mogło się udać.
'Wyklęty': W hołdzie tym, którzy zachowali się jak trzeba /recenzja filmu/
'Wyklęty': W hołdzie tym, którzy zachowali się... 2017-03-02 Iwona Burzyńska
10 marca na ekranach polskich kin pojawi się film "Wyklęty" w reżyserii Kondrata Łęckiego. Fabuła skupia się na powojennych losach grupy partyzantów należących do niepodległościowego antykomunistycznego podziemia.
Galerie zdjęć
Reklama
Polecamy
Kayah śpiewa 'Po co'. Będzie wielki przebój? Zobacz teledysk!
Kayah śpiewa 'Po co'. Będzie wielki przebój? Zobacz teledysk!
2017-04-26

Taneczno- etniczne rytmy i wpadająca w ucho wokaliza. Czy utwór nagrany razem z Idanem Raichelem to wielki powrót Kayah na listy przebojów?

Tagi