zobacz listę gratisów jakie mamy do rozdania logowanierejestracja

Kulturaonline.pl - kulturalny rozkład jazdy

Zgłoś wydarzenie kulturalne Panel logowania dla instytucji kulturalnych
KulturaOnline.plLiteratura › Recenzje

Recenzje literackie

'Mój ojciec Pablo Escobar': Dobry ojciec czy bezwzględny kryminalista? /recenzja książki/
'Mój ojciec Pablo Escobar': Dobry ojciec czy... 2017-05-22 Joanna Kowalska
Pablo Escobar to postać o bardzo niejednolitym charakterze. Z jednej strony był znany jako najbardziej bezwzględny baron narkotykowy na terenie Kolumbii, lecz z drugiej był także kochającym mężem i ojcem.
“Podstawowe pojęcia historii sztuki” Heinricha Wolfflina: Forma równie ważna jak treść /recenzja książki/
“Podstawowe pojęcia historii... 2017-05-04 Katarzyna Klein
W wydawnictwie Słowo/obraz terytoria ukazało się drugie wydanie słynnego dzieła Heinricha Wolfflina “Podstawowe pojęcia historii sztuki”. Lektura obowiązkowa dla znawców i miłośników sztuki!
“Berthe Morisot. Tajemnica kobiety w czerni” Dominique Bona: Kobieca twarz impresjonizmu /recenzja książki/
“Berthe Morisot. Tajemnica kobiety w... 2017-05-02 Katarzyna Klein
“Berthe Morisot. Tajemnica kobiety w czerni” Dominique Bona, to literacki portret jednej z czołowych malarek impresjonizmu.
Remigiusz Mróz – „Inwigilacja” /recenzja książki/
Remigiusz Mróz –... 2017-04-28 katarzyna zych
„Inwigilacja” to piąty tom historii o prawniczce Joannie Chyłce oraz aplikancie – Kordianie Oryńskim. Co spotkało ich tym razem?
”Rok Potopu” Margaret Atwood: Świat po zagładzie /recenzja książki/
”Rok Potopu” Margaret Atwood: Świat... 2017-04-11 Beata Igielska
”Rok Potopu” to magnetycznie działająca na czytelnika powieść o postapokaliptycznym świecie. Zmieniło się w nim wiele, ale nie ludzkie marzenia, ambicje… I skłonność do czynienia zła.
”Monolog i inne zapiski” Jana Himilsbacha: Intrygujące peryferia /recenzja książki/
”Monolog i inne zapiski” Jana... 2017-04-03 Beata Igielska
Teksty literackie Jana Himilsbacha zaskakują trafnością spostrzeżeń i barwnym stylem. Oprócz niedokończonych utworów, są w zbiorze opowiadania, które można uznać za prawdziwe perełki.
'O dobrym jedzeniu' Agaty Michalak : Niewiedza bywa wygodna /recenzja książki/
'O dobrym jedzeniu' Agaty Michalak : Niewiedza... 2017-03-31 Laura Kulikowska
Czy naprawdę wiemy, co trafia na nasz stół? Na te i wiele innych pytań odpowiada Agata Michalak w swojej najnowszej książce "O dobrym jedzeniu. Opowieści z pola, ogrodu i lasu".
#Upał' Michała Olszewskiego: Nowy (nie)wspaniały świat /recenzja książki/
#Upał' Michała Olszewskiego: Nowy... 2017-03-30 Beata Igielska
Powieść Michała Olszewskiego: #Upał" to krytyczne spojrzenie na współczesne dziennikarstwo newsowe oraz satyra na ludzi żyjących bardziej w wirtualnym niż rzeczywistym świecie.
Yōkai. Tajemnicze stwory w kulturze japońskiej /recenzja książki/
Yōkai. Tajemnicze stwory w kulturze... 2017-03-29 Magda Niebrzydowska
Czy zdarzyło ci się kiedyś, że jakaś niewidzialna przeszkoda uniemożliwiła ci ruch? To na pewno sprawka jednego z tajemniczych japońskich stworów. Więcej o nich na kartach książki Michaela Dylana Fostera...
”Pax” Sary Pennypacker: Opowieść o pokoju i przyjaźni /recenzja książki/
”Pax” Sary Pennypacker: Opowieść o... 2017-03-28 Bernardeta Łagodzic-Mielnik
Powieść Sary Pennypacker: ”Pax” ukazuje wartość przyjaźni i pokoju. Została uhonorowana tytułem Książki Roku 2016 przez czytelników portalu lubimyczytać.pl w kategorii Literatura dziecięca.
Galerie zdjęć
Reklama
Polecamy
Kayah śpiewa 'Po co'. Będzie wielki przebój? Zobacz teledysk!
Kayah śpiewa 'Po co'. Będzie wielki przebój? Zobacz teledysk!
2017-04-26

Taneczno- etniczne rytmy i wpadająca w ucho wokaliza. Czy utwór nagrany razem z Idanem Raichelem to wielki powrót Kayah na listy przebojów?

Tagi