zobacz listę gratisów jakie mamy do rozdania logowanierejestracja

Kulturaonline.pl - kulturalny rozkład jazdy

Zgłoś wydarzenie kulturalne Panel logowania dla instytucji kulturalnych
KulturaOnline.plMuzyka › Recenzje

Recenzje muzyczne

Depeche Mode Spirit: Gdzie ta rewolucja? /recenzja płyty/
Depeche Mode Spirit: Gdzie ta rewolucja?... 2017-03-27 Sara Majkowska
Na nowej płycie Depeche Mode komentują otaczającą nas rzeczywistość. „Spirit” nie jest żadnym przełomem, ale po prostu świetnym albumem.
Ed Sheeran 'Divide'/Drobiazgowo dopracowane popowe kawałki /recenzja/
Ed Sheeran 'Divide'/Drobiazgowo dopracowane... 2017-03-22 Sara Majkowska
Na początku marca na rynku muzycznym pojawiła się najnowsza płyta brytyjskiego muzyka Eda Sheerana „Divide/÷”. Będzie bić rekordy popularności!
”Przemiana”: Joseph Haydn i Gustav Mahler w interpretacji Eiji Oue /relacja z koncertu/
”Przemiana”: Joseph Haydn i Gustav... 2017-03-20 Barbara Lekarczyk-Cisek
W NFM zaprezentowano ”Przemianę” – znakomity koncert muzyki Josepha Haydna i Gustava Mahlera. Wybitny japoński dyrygent Eiji Oue połączył tak różne estetyki w jedną fenomenalną koncertową całość.
Muzyka z 'Cyrano' już na płycie
Muzyka z 'Cyrano' już na płycie 2017-03-15 sara majkowska
Na świecie "Cyrano de Bergerac" Edmonda Rostanda jest wystawiany częściej niż jakakolwiek komedia Moliera. W Polsce doczekał się zaledwie 20 inscenizacji. W tym jednej bardzo udanej w Teatrze Muzycznym w Łodzi.
'I See You' The xx: Mniej znaczy więcej /recenzja płyty/
'I See You' The xx: Mniej znaczy więcej... 2017-03-03 Sara Majkowska
Trudno poruszać się po brytyjskim rynku muzycznym i nie natknąć się na The xx. Ich nowa płyta "I See You" to mnóstwo gatunków i eksperymentów muzycznych.
Paweł Domagała w Gdańskim Teatrze Szekspirowskim: Robię swoje /relacja/
Paweł Domagała w Gdańskim Teatrze... 2017-02-27 Sara Majkowska
Jestem Paweł Domagała i jestem szczęśliwy- tak artysta podsumował swój występ w Gdańskim Teatrze Szekspirowskim. Domagała zaprezentował materiał z debiutanckiej płyty "Opowiem Ci o mnie".
'Minione' Anny Marii Jopek i Gonzala Rubalcaby /recenzja płyty/
'Minione' Anny Marii Jopek i Gonzala Rubalcaby... 2017-02-21 Sara Majkowska
Muzyczna przygoda w przeszłość z przedwojennymi tangami Anny Marii Jopek i Gonzala Rubalcaby. Najnowsze dzieło artystki trafiło do sklepów muzycznych wraz z początkiem lutego.
Vagabon: Infinite Words. Posłuchaj przed premierą sensacyjnego debiutu
Vagabon: Infinite Words. Posłuchaj przed... 2017-02-18 łb
Córka imigrantów z Kamerunu objawieniem rockowej sceny! Posłuchajcie w całości jej rewelacyjnej płyty.
Ennio Morricone w Krakowie: Człowiek legenda /relacja z koncertu/
Ennio Morricone w Krakowie: Człowiek legenda... 2017-02-07 Łukasz Badula
88-letni mistrz muzyki filmowej w znakomitej formie. Jego krakowski koncert porwał, ale i zaskoczył publiczność - zróżnicowanym i nie zawsze oczywistym repertuarem.
Matthew Dear miksuje dla DJ Kicks: Posłuchaj w całości!
Matthew Dear miksuje dla DJ Kicks: Posłuchaj w... 2017-02-04 łb
Entuzjastyczne recenzje, ale i nietypowa jak na klubowe brzmienia zawartość. Posłuchajcie albumu, który wykracza daleko poza taneczny parkiet.
Galerie zdjęć
Reklama
Polecamy
Ewa Rossano na UNESCO!
Ewa Rossano na UNESCO!
2017-03-27

Wrocławska malarka i rzeźbiarka Ewa Rossano została zaproszona jako przedstawicielka Polski na Międzynarodową Wystawę UNESCO.

Tagi