zobacz listę gratisów jakie mamy do rozdania logowanierejestracja

Kulturaonline.pl - kulturalny rozkład jazdy

Zgłoś wydarzenie kulturalne Panel logowania dla instytucji kulturalnych
KulturaOnline.plTeatr › Recenzje

Recenzje teatralne

'Z biegiem lat, z biegiem dni [gdzie jest Pepi]' w Teatrze Słowackiego: Prawdziwych cyganerii już nie ma /recenzja spektaklu/
'Z biegiem lat, z biegiem dni [gdzie jest... 2017-05-24 Łukasz Badula
Agnieszka Glińska wskrzesza świat krakowskich artystów i filistrów przełomu XIX i XX wieku. Jej spektakl to również osobiste śledztwo w sprawie prababki, która była naocznym świadkiem młodopolskiej epoki.
'Dzienniki gwiazdowe' w Teatrze Groteska: Z kosmosu na Ziemię /recenzja spektaklu/
'Dzienniki gwiazdowe' w Teatrze Groteska: Z... 2017-05-23 Łukasz Badula
Lem ciągle na czasie! Widzów nowej adaptacji "Dzienników gwiazdowych" czeka gorzka, choć niepozbawiona humoru refleksja na temat ludzkości. Oraz Marek Piekarczyk gaszący światło.
'Wesele' w Narodowym Starym Teatrze: A to Polska gaśnie /recenzja spektaklu/
'Wesele' w Narodowym Starym Teatrze: A to... 2017-05-16 Łukasz Badula
Trza być w ciężkich butach na "Weselu". Jan Klata inscenizuje Wyspiańskiego w przygniatającej, ale wiernej oryginałowi konwencji. To godne pożegnanie reżysera z krakowskim teatrem.
'Piekło kobiet' w Teatrze Nowym w Krakowie: Wszystko o nas bez nas /recenzja spektaklu/
'Piekło kobiet' w Teatrze Nowym w Krakowie:... 2017-05-15 Łukasz Badula
Z inspiracji felietonistyką Boy- Żeleńskiego powstał spektakl drapieżny i aktualny. W czym duża zasługa obsady - rewelacyjnego żeńskiego tria Żak- Chlebdy- Krzysztofik.
'Ostatnie zwierzęta' w Łaźni Nowej: Człowiek to nie brzmi dumnie /relacja - zdjęcia/
'Ostatnie zwierzęta' w Łaźni Nowej: Człowiek to... 2017-04-29 Łukasz Badula
Z mapką w ręku i doświadczeniami, które mogą zmienić stosunek do ludzkiej cywilizacji. Na terenie byłego budynku szkolnego w Nowej Huty, interaktywny eskperyment z pogranicza teatru, tańca i sztuk wizualnych.
'Gra szkalnych paciorków' w Małopolskim Ogrodzie Sztuki: Oblężona twierdza intelektu /recenzja spektaklu/
'Gra szkalnych paciorków' w Małopolskim... 2017-04-24 Łukasz Badula
Kogo obchodzi Herman Hesse i jego eskapistyczne opus magnum? Małgorzatę Warsicką, która słynną powieść przekształciła w radykalny eksperyment sceniczny. Gdzie każda idea spotyka własny dźwięk.
 'Technologia jest Istotą': Człowiek kontra maszyna /relacja ze spektaklu/
'Technologia jest Istotą': Człowiek kontra... 2017-04-21 joanna kowalska
Realia XXI w. zmuszają nas do podporządkowania się technologii w dość dużej mierze. W pracy, w domu, w szkole, a nawet podczas zwykłego spaceru – jesteśmy uzależnieni od maszyn. Człowiek zaczyna wchodzić z nimi...
„Selfie.com.pl” w PKZ Dąbrowa Górnicza: Miłość jest najważniejsza /recenzja spektaklu/
„Selfie.com.pl” w PKZ Dąbrowa... 2017-04-12 katarzyna zych
Czy Internet może pomóc w odnalezieniu miłości? I czy to jest takie proste?
'Niebezpieczeństwa onanizmu' w Teatrze Nowym- Proxima: Na własną rękę /recenzja spektaklu/
'Niebezpieczeństwa onanizmu' w Teatrze Nowym-... 2017-04-11 Lucien Badullard
Grzesznicy, trzymajcie swoje żądze pod kontrolą! O tym, czym grozi brak zahamowań w tym względzie, pokazuje w pouczającym spektaklu niejaki René Savérien.
'Porwanie Europy' w Teatrze Śląskim: Marmury z tektury /recenzja spektaklu/
'Porwanie Europy' w Teatrze Śląskim: Marmury z... 2017-04-10 Katarzyna Zych
Po 40 latach tekst tragifarsy Jarosława Marka Rymkiewicza „Porwanie Europy” doczekał się swojej adaptacji teatralnej. Premiera spektaklu w reżyserii Piotra Cieplaka odbyła się 7 kwietnia w Teatrze Śląskim...
Galerie zdjęć
Reklama
Polecamy
Kayah śpiewa 'Po co'. Będzie wielki przebój? Zobacz teledysk!
Kayah śpiewa 'Po co'. Będzie wielki przebój? Zobacz teledysk!
2017-04-26

Taneczno- etniczne rytmy i wpadająca w ucho wokaliza. Czy utwór nagrany razem z Idanem Raichelem to wielki powrót Kayah na listy przebojów?

Tagi