zobacz listę gratisów jakie mamy do rozdania logowanierejestracja

Kulturaonline.pl - kulturalny rozkład jazdy

Zgłoś wydarzenie kulturalne Panel logowania dla instytucji kulturalnych
KulturaOnline.plTeatr › Recenzje

Recenzje teatralne

”Matki” w reż. Pawła Psssiniego na Festiwalu Nowe Epifanie/Gorzkie Żale /recenzja spektaklu/
”Matki” w reż. Pawła Psssiniego na... 2017-03-28 Małgorzata Kociubowska
Zaprezentowane podczas Festiwalu Nowe Epifanie/Gorzkie Żale ”Matki” w reż. Pawła Passiniego to niezwykle emocjonujące dzieło sceniczne, bazujące na autentycznych relacjach dzieci ocalonych z Holocaustu.
'FUCK. Sceny buntu' w Łaźni Nowej: Butelki z benzyną i kamienie /recenzja spektaklu/
'FUCK. Sceny buntu' w Łaźni Nowej: Butelki z... 2017-03-27 Łukasz Badula
Byli aktorzy Teatru Polskiego we Wrocławiu sporządzają sceniczny koktajl Mołotowa. Spektakl Marcina Libera to ogłuszająca rozprawa z ideami społecznej i obyczajowej kontestacji.
”Bar pod zdechłym psem”: Blues poety  /recenzja spektaklu/
”Bar pod zdechłym psem”: Blues... 2017-03-21 Barbara Lekarczyk-Cisek
W Teatrze Polskim we Wrocławiu zaprezentowano monodram na podst. tekstów Władysława Broniewskiego: ”Bar pod zdechłym psem”. To przemyślany i bogaty przekaz artystyczny, opowiadający o dramacie człowieka i...
Bal manekinów:Jesteśmy niewdzięczni /recenzja spektaklu/
Bal manekinów:Jesteśmy niewdzięczni /recenzja... 2017-03-21 Katarzyna Zych
"Bal manekinów" to spektakl dyplomowy studentów IV roku bytomskiego Wydziału Teatru Tańca PWST w Krakowie. Przedstawienie powstało w adaptacji i reżyserii Jerzego Stuhra - znanego aktora, ale także pedagoga.
'Cesarz Kaligula' w Teatrze Bagatela: Fake newsy rządzą (antycznym) światem /recenzja spektaklu/
'Cesarz Kaligula' w Teatrze Bagatela: Fake... 2017-03-20 Łukasz Badula
Jak z niedojrzałego władcy zrobić paranoicznego despotę? Ingmar Villqist zaprasza na plan filmu o Kaliguli, odsłaniając mechanizmy brudnej polityki i tragizm jednostki stłamszonej przez spiski.
'Wielka wygrana'? Zasmakuj jej w Teatrze Żydowskim! /recenzja spektaklu/
'Wielka wygrana'? Zasmakuj jej w Teatrze... 2017-03-19 Iwona Burzyńska
Miło zobaczyć spektakl, który w tak niezobowiązujący sposób nawiązuje do żydowskiej tradycji i korzeni, a przy tym porusza ważkie tematy, z jakimi muszą się mierzyć współczesne pokolenia.
 ”Ten drugi dom” w Teatrze Dramatycznym: Walka o odzyskanie pamięci /recenzja spektaklu/
”Ten drugi dom” w Teatrze... 2017-03-17 Małgorzata Kociubowska
”Ten drugi dom” Sharra White'a w warszawskim Teatrze Dramatycznym – spektakl nie tylko o utracie pamięci, ale przede wszystkim rodziny.
'Pospolite żywoty martwych Polaków': A to Polska właśnie /recenzja spektaklu/
'Pospolite żywoty martwych Polaków': A to... 2017-03-14 Łukasz Badula
Młodzi aktorzy z Białegostoku w skali 1:1 pokazują rzeczywistość, która dotyczy nie tylko Podlasia. To bolesne świadectwo uprzedzeń, konfliktów, barier, rzutujących na codzienne życie społeczne.
'Szewcy' w Narodowym Starym Teatrze: Bu(n)t się rodzi /recenzja spektaklu/
'Szewcy' w Narodowym Starym Teatrze: Bu(n)t się... 2017-03-13 Łukasz Badula
Tak szewc kraje, jak aktorowi materii staje. Justyna Sobczyk zaprasza na zaplecze teatralnego warsztatu. Również tego związanego z występami na scenie osób niepełnosprawnych.
'Pocałunek kobiety pająka' w Teatrze Studio w Warszawie: Historie z pewnej celi /recenzja spektaklu/
'Pocałunek kobiety pająka' w Teatrze Studio w... 2017-03-07 Małgorzata Kociubowska
Teatr Studio wystawił adaptację powieści Manuela Puiga: "Pocałunek kobiety pająka”. Reżyser Rafał Dziemidok podjął próbę ukazania psychiki człowieka zamkniętego w jednym pomieszczeniu z kimś zupełnie od siebie...
Galerie zdjęć
Reklama
Polecamy
Ewa Rossano na UNESCO!
Ewa Rossano na UNESCO!
2017-03-27

Wrocławska malarka i rzeźbiarka Ewa Rossano została zaproszona jako przedstawicielka Polski na Międzynarodową Wystawę UNESCO.

Tagi