zobacz listę gratisów jakie mamy do rozdania logowanierejestracja

Kulturaonline.pl - kulturalny rozkład jazdy

Zgłoś wydarzenie kulturalne Panel logowania dla instytucji kulturalnych
KulturaOnline.plMuzyka › Recenzje

Recenzje muzyczne

John Mayer „The Search for Everything”/recenzja płyty/
John Mayer „The Search for... 2017-04-19 sara majkowska
John Mayer powraca z nowym krążkiem. Tym razem jednak fani nie dostaną do ręki całego, gotowego albumu, lecz podzieloną na „kawałki” płytę „The Search for Everything”.
Piękna, niełatwa muzyka Brodki /relacja z koncertu/
Piękna, niełatwa muzyka Brodki /relacja z... 2017-04-18 sara majkowska
Brodka gromadzi na swoich koncertach zaskakująco zróżnicowaną publiczność. Tak było również w przypadku czwartkowego (13 kwietnia) występu w Gdańskim Teatrze Szekspirowskim, gdzie artystka uchyliła rąbka tajemnicy...
Deep Purple: „InFinite”/recenzja płyty/
Deep Purple: „InFinite”/recenzja... 2017-04-13 sara majkowska
Zaledwie parę dni temu światu ukazał się najmłodszy w dorobku formacji z Hertfordshire album zatytułowany „InFinite”. To, co można powiedzieć o Deep Purple to to, że starzeją się. Ale ich muzyka na pewno nie.
Wszyscy Bawią się Świetnie z Anią Dąbrowską/relacja z koncertu/
Wszyscy Bawią się Świetnie z Anią... 2017-04-10 sara majkowska
Zapraszamy do lektury relacji z koncertu Ani Dąbrowskiej, która w zeszłym tygodniu wystąpiła nie na jednym, lecz na dwóch koncertach (6 i 7 kwietnia) w gdańskim Starym Maneżu.
Andrzej Poniedzielski  w Katowicach: Porwał tłumy
Andrzej Poniedzielski w Katowicach: Porwał tłumy 2017-04-07 Katarzyna Zych
„Melo-nie-dramat” to najnowszy program Andrzeja Poniedzielskiego, z którym od marca podróżuje po Polsce. 4 kwietnia zawitał do katowickiego Teatru Korez.
'Triplicate' Boba Dylana emanuje majestatyczną ciemnością /recenzja płyty/
'Triplicate' Boba Dylana emanuje majestatyczną... 2017-04-06 sara majkowska
Najnowszy album Boba Dylana "Triplicate" ukazał się w ten sam weekend, gdy muzyk w końcu zdecydował się przyjąć Literacką Nagrodę Nobla. Bard na trzech płytach odkrywa na nowo amerykańskie piosenki z połowy XX wieku.
Bovska 'Pysk': Kosmos, magia i uroki /recenzja płyty/
Bovska 'Pysk': Kosmos, magia i uroki /recenzja... 2017-04-04 sara majkowska
Bovska, artystka okrzyknięta jednym z najważniejszych debiutów 2016 roku, powróciła, i to całkiem szybko, z nową płytą – "Pysk".
Depeche Mode Spirit: Gdzie ta rewolucja? /recenzja płyty/
Depeche Mode Spirit: Gdzie ta rewolucja?... 2017-03-27 Sara Majkowska
Na nowej płycie Depeche Mode komentują otaczającą nas rzeczywistość. „Spirit” nie jest żadnym przełomem, ale po prostu świetnym albumem.
Ed Sheeran 'Divide'/Drobiazgowo dopracowane popowe kawałki /recenzja/
Ed Sheeran 'Divide'/Drobiazgowo dopracowane... 2017-03-22 Sara Majkowska
Na początku marca na rynku muzycznym pojawiła się najnowsza płyta brytyjskiego muzyka Eda Sheerana „Divide/÷”. Będzie bić rekordy popularności!
”Przemiana”: Joseph Haydn i Gustav Mahler w interpretacji Eiji Oue /relacja z koncertu/
”Przemiana”: Joseph Haydn i Gustav... 2017-03-20 Barbara Lekarczyk-Cisek
W NFM zaprezentowano ”Przemianę” – znakomity koncert muzyki Josepha Haydna i Gustava Mahlera. Wybitny japoński dyrygent Eiji Oue połączył tak różne estetyki w jedną fenomenalną koncertową całość.
Galerie zdjęć
Reklama
Polecamy
Piękna, niełatwa muzyka Brodki /relacja z koncertu/
Piękna, niełatwa muzyka Brodki /relacja z koncertu/
2017-04-18

Brodka gromadzi na swoich koncertach zaskakująco zróżnicowaną publiczność. Tak było również w przypadku czwartkowego (13 kwietnia) występu w Gdańskim Teatrze Szekspirowskim, gdzie artystka uchyliła rąbka tajemnicy swojej pięknej, choć niełatwej twórczości.

Tagi