zobacz listę gratisów jakie mamy do rozdania logowanierejestracja

Kulturaonline.pl - kulturalny rozkład jazdy

Zgłoś wydarzenie kulturalne Panel logowania dla instytucji kulturalnych
KulturaOnline.plTaniec › Recenzje

Taneczne recenzje

'Chopiniana/Bolero/Chroma' – Balet w trzech odsłonach /relacja/
'Chopiniana/Bolero/Chroma' – Balet w... 2016-12-07 Iwona Burzyńska
Opera Narodowa zgotowała wszystkim miłośnikom baletu prawdziwą taneczną ucztę. Pełną choreograficznych niespodzianek, różnorodnych kreacji artystycznych i muzycznych kompozycji.
'Bataille i świt nowych dni' w Nowym Teatrze w Warszawie: Podróż do granic niemożliwego /recenzja spektaklu/
'Bataille i świt nowych dni' w Nowym Teatrze w... 2016-10-13 Iwona Burzyńska
Na deskach Nowego Teatru "Bataille i świt nowych dni" - trudne zadanie przełożenia filozofii prekursora post-modernizmu na język tańca.
Festiwal Ciało/Umysł: Taniec nie tylko dla tancerzy /relacja/
Festiwal Ciało/Umysł: Taniec nie tylko dla... 2016-10-04 Iwona Burzyńska
Tegoroczna odsłona festiwalu stała się okazją do podsumowania jego 20-letniej działalności oraz zmian, jakie dokonały się w tańcu współczesnym na przestrzeni tego okresu.
Scena Tańca Studio: Gest za gestem, krok po kroku /relacja/
Scena Tańca Studio: Gest za gestem, krok po... 2016-07-30 Iwona Burzyńska
Niczym nieskrępowany ruch odsłania wirtuozerie kolejnych problematycznych choreografii. Tak w pigułce można streścić właśnie zakończony drugi dzień wakacyjnej odsłony tanecznego święta.
Scena Tańca Studio: Jak rzecz /relacja/
Scena Tańca Studio: Jak rzecz /relacja/ 2016-07-29 Iwona Burzyńska
Ostatnie dni lipca na deskach Teatru Studio upływają pod znakiem różnych form i stylów tańca współczesnego.Do obejrzenia najciekawsze taneczne choreografie stworzone przez polskich artystów.
The Living Room: Opus Thomasa Richardsa /relacja/
The Living Room: Opus Thomasa Richardsa /relacja/ 2016-07-01 Henryk Mazurkiewicz
"The Living Room” nie jest tradycyjnym spektaklem. Nie wiem, czy w ogóle należy tutaj używać tej kategorii. Twórcy wolą bardzo pojemny termin opus.
'Bachantki' Wrocławskiego Teatru Pantomimy: Bóg wina i topory /recenzja/
'Bachantki' Wrocławskiego Teatru Pantomimy: Bóg... 2016-06-26 Henryk Mazurkiewicz
W spektaklu Maćka Prusaka aż się roi od nieoczekiwanych rozwiązań inscenizacyjnych i aktorskich. Większość z nich działa bez zarzutu, wydobywając z antycznej tragedii nowe sensy i znaczenia.
'Pustka. Pustynia. Nic' Wrocławskiego Teatru Pantomimy: Gombrowicz pantomimiczny? /recenzja spektaklu/
'Pustka. Pustynia. Nic' Wrocławskiego Teatru... 2016-03-15 Barbara Lekarczyk- Cisek
To mogło być ekscytujące. Ale nie było. No, przykro mi, ale nie zachwyciło. Recenzujemy najnowszy spektakl Wrocławskiego Teatru Pantomimy.
Zaklęta w łabędzia /relacja/
Zaklęta w łabędzia /relacja/ 2016-01-04 Aleksandra Andrearczyk
Doskonale znana na całym świecie grupa Moscow City Ballet ponownie zawitała do Polski.
Hydrokosmos: Baśniowe światy Dworakowskiego /recenzja/
Hydrokosmos: Baśniowe światy Dworakowskiego... 2015-12-01 Barbara Lekarczyk- Cisek
Przedstawienie Wrocławskiego Teatru Pantomimy opowiada historię miłości tak pięknie, że porusza wyobraźnię i emocje widza, pozostając na długo w pamięci.
Reklama
Polecamy
Kayah śpiewa 'Po co'. Będzie wielki przebój? Zobacz teledysk!
Kayah śpiewa 'Po co'. Będzie wielki przebój? Zobacz teledysk!
2017-04-26

Taneczno- etniczne rytmy i wpadająca w ucho wokaliza. Czy utwór nagrany razem z Idanem Raichelem to wielki powrót Kayah na listy przebojów?

Tagi