zobacz listę gratisów jakie mamy do rozdania logowanierejestracja

Kulturaonline.pl - kulturalny rozkład jazdy

Zgłoś wydarzenie kulturalne Panel logowania dla instytucji kulturalnych
KulturaOnline.plTeatr › Recenzje

Recenzje teatralne

'Wyzwolenie' w Teatrze Studio: Wyspiański zamknięty w kartonach /recenzja spektaklu/
'Wyzwolenie' w Teatrze Studio: Wyspiański... 2017-04-04 Małgorzata Kociubowska
Krzysztof Garbaczewski sięga po arcytrudny dramat Stanisława Wyspiańskiego i przenosi widza do San Escobar. Z mało porywającym rezultatem.
'Kopciuszek' w Narodowym Starym Teatrze: Śmierć i dziewczynka /recenzja spektaklu/
'Kopciuszek' w Narodowym Starym Teatrze: Śmierć... 2017-03-30 Łukasz Badula
Tata-pantoflarz, macocha po liftingu i Kopciuch, który nie może poradzić sobie z osobistą traumą. Anna Smolar stworzyła współczesną i dającą, zwłaszcza dorosłym widzom, do myślenia wersję klasycznej baśni.
”Matki” w reż. Pawła Passiniego na Festiwalu Nowe Epifanie/Gorzkie Żale /recenzja spektaklu/
”Matki” w reż. Pawła Passiniego na... 2017-03-28 Małgorzata Kociubowska
Zaprezentowane podczas Festiwalu Nowe Epifanie/Gorzkie Żale ”Matki” w reż. Pawła Passiniego to niezwykle emocjonujące dzieło sceniczne, bazujące na autentycznych relacjach dzieci ocalonych z Holocaustu.
'FUCK. Sceny buntu' w Łaźni Nowej: Butelki z benzyną i kamienie /recenzja spektaklu/
'FUCK. Sceny buntu' w Łaźni Nowej: Butelki z... 2017-03-27 Łukasz Badula
Byli aktorzy Teatru Polskiego we Wrocławiu sporządzają sceniczny koktajl Mołotowa. Spektakl Marcina Libera to ogłuszająca rozprawa z ideami społecznej i obyczajowej kontestacji.
”Bar pod zdechłym psem”: Blues poety  /recenzja spektaklu/
”Bar pod zdechłym psem”: Blues... 2017-03-21 Barbara Lekarczyk-Cisek
W Teatrze Polskim we Wrocławiu zaprezentowano monodram na podst. tekstów Władysława Broniewskiego: ”Bar pod zdechłym psem”. To przemyślany i bogaty przekaz artystyczny, opowiadający o dramacie człowieka i...
Bal manekinów:Jesteśmy niewdzięczni /recenzja spektaklu/
Bal manekinów:Jesteśmy niewdzięczni /recenzja... 2017-03-21 Katarzyna Zych
"Bal manekinów" to spektakl dyplomowy studentów IV roku bytomskiego Wydziału Teatru Tańca PWST w Krakowie. Przedstawienie powstało w adaptacji i reżyserii Jerzego Stuhra - znanego aktora, ale także pedagoga.
'Cesarz Kaligula' w Teatrze Bagatela: Fake newsy rządzą (antycznym) światem /recenzja spektaklu/
'Cesarz Kaligula' w Teatrze Bagatela: Fake... 2017-03-20 Łukasz Badula
Jak z niedojrzałego władcy zrobić paranoicznego despotę? Ingmar Villqist zaprasza na plan filmu o Kaliguli, odsłaniając mechanizmy brudnej polityki i tragizm jednostki stłamszonej przez spiski.
'Wielka wygrana'? Zasmakuj jej w Teatrze Żydowskim! /recenzja spektaklu/
'Wielka wygrana'? Zasmakuj jej w Teatrze... 2017-03-19 Iwona Burzyńska
Miło zobaczyć spektakl, który w tak niezobowiązujący sposób nawiązuje do żydowskiej tradycji i korzeni, a przy tym porusza ważkie tematy, z jakimi muszą się mierzyć współczesne pokolenia.
 ”Ten drugi dom” w Teatrze Dramatycznym: Walka o odzyskanie pamięci /recenzja spektaklu/
”Ten drugi dom” w Teatrze... 2017-03-17 Małgorzata Kociubowska
”Ten drugi dom” Sharra White'a w warszawskim Teatrze Dramatycznym – spektakl nie tylko o utracie pamięci, ale przede wszystkim rodziny.
'Pospolite żywoty martwych Polaków': A to Polska właśnie /recenzja spektaklu/
'Pospolite żywoty martwych Polaków': A to... 2017-03-14 Łukasz Badula
Młodzi aktorzy z Białegostoku w skali 1:1 pokazują rzeczywistość, która dotyczy nie tylko Podlasia. To bolesne świadectwo uprzedzeń, konfliktów, barier, rzutujących na codzienne życie społeczne.
Galerie zdjęć
Reklama
Polecamy
Kayah śpiewa 'Po co'. Będzie wielki przebój? Zobacz teledysk!
Kayah śpiewa 'Po co'. Będzie wielki przebój? Zobacz teledysk!
2017-04-26

Taneczno- etniczne rytmy i wpadająca w ucho wokaliza. Czy utwór nagrany razem z Idanem Raichelem to wielki powrót Kayah na listy przebojów?

Tagi