zobacz listę gratisów jakie mamy do rozdania logowanierejestracja

Kulturaonline.pl - kulturalny rozkład jazdy

Zgłoś wydarzenie kulturalne Panel logowania dla instytucji kulturalnych
KulturaOnline.plFilm › Recenzje

Recenzje filmowe

Pokot:
Pokot: "ekologiczny" film Agnieszki Holland... 2017-02-26 Barbara Lekarczyk-Cisek
Nagrodzony Srebrnym Niedźwiedziem, ”Pokot” Agnieszki Holland jest filmem jednowymiarowym, z gotowymi tezami i jednoznacznym przesłaniem, zrobionym jakby na zamówienie. Tylko czyje?
'Maria Skłodowska-Curie': Supermenka z fiolką /recenzja filmu - zdjęcia/
'Maria Skłodowska-Curie': Supermenka z fiolką... 2017-02-23 Łukasz Badula
Kameralne studium zamiast biograficznego eposu i Karolina Gruszka w mało oczywistej roli. Czy słynna noblistka doczekała się filmu na miarę swojej legendy? Przeczytajcie recenzję i zobaczcie zdjęcia z premiery.
'Moonlight': W blasku księżyca czarne jest błękitne /recenzja filmu, patronat/
'Moonlight': W blasku księżyca czarne jest... 2017-02-19 Karolina Gontarek
”Moonlight” jest filmem niejednoznacznym, w którym dobro przenika się ze złem. Wszystko jest względne i zależy od punktu widzenia. Przecież czarni chłopcy w blasku księżyca są błękitni... Jest to także...
'Milczenie': Osobisty film Scorsese /recenzja filmu/
'Milczenie': Osobisty film Scorsese /recenzja... 2017-02-16 Magdalena Talik
Nowy film amerykańskiego mistrza - historia dwóch księży, którzy w XVII-wiecznej Japonii walczą o chrześcijańską wiarę - to jedna z najbardziej osobistych wypowiedzi reżysera.
'Ciemniejsza strona Greya': Komedia erotyczna /recenzja filmu/
'Ciemniejsza strona Greya': Komedia erotyczna... 2017-02-16 Magdalena Talik
Za reżyserowanie drugiej części znanej trylogii wziął się świetny James Foley, ale poległ na infantylnym scenariuszu.
'To tylko koniec świata': Śmierć wśród manekinów /recenzja filmu/
'To tylko koniec świata': Śmierć wśród... 2017-02-09 Łukasz Badula
Xavier Dolan zaliczył pierwszą poważną wpadkę w swoim dorobku. Jego nowy film to chybiony i przeszarżowany aktorsko dramat, który zamiast poruszać - irytuje.
Lego Batman: Film - Czerń wyszczupla /recenzja filmu/
Lego Batman: Film - Czerń wyszczupla /recenzja... 2017-02-08 Łukasz Badula
Klocki ratują zszarganą reputację Człowieka- Nietoperza! "Lego Batman" to najlepszy od lat film z komiksowym superbohaterem. Dowcipny, dynamiczny i... autotematyczny jak nigdy przedtem.
'Toni Erdmann': Terapia ekscentrycznością /recenzja filmu/
'Toni Erdmann': Terapia ekscentrycznością... 2017-01-18 Anna Fiałkowska
Zwycięzca Europejskiej Nagrody Filmowej, nominowany do Złotych Globów, faworyt BAFTA i obcojęzycznego Oscara. "Toni Erdmann" podbija serca widzów na całym świecie. I robi to w absolutnie niekonwencjonalny sposób.
'Elle': Kobieta nie na skraju załamania nerwowego /recenzja filmu/
'Elle': Kobieta nie na skraju załamania... 2017-01-14 Anna Fiałkowska
Najnowszy obraz Paula Verhoevena nie należy do łatwych filmów. Twórca "Nagiego instynktu" stworzył thriller bardzo niepokojący, trochę przypominający narracje rodem z fabuł Polańskiego.
'La La Land': Musical rodem z Hollywood /recenzja filmu/
'La La Land': Musical rodem z Hollywood... 2017-01-12 Magdalena Talik
Ja nie mam nic, ty nie masz nic, ale obydwoje mamy marzenia i siebie. Tak zdają się mówić bohaterowie filmu Damiena Chazelle'a. Uroczego, ciepłego, pięknie zagranego. Tylko polubić.
Galerie zdjęć
Reklama
Polecamy
Kayah śpiewa 'Po co'. Będzie wielki przebój? Zobacz teledysk!
Kayah śpiewa 'Po co'. Będzie wielki przebój? Zobacz teledysk!
2017-04-26

Taneczno- etniczne rytmy i wpadająca w ucho wokaliza. Czy utwór nagrany razem z Idanem Raichelem to wielki powrót Kayah na listy przebojów?

Tagi