zobacz listę gratisów jakie mamy do rozdania logowanierejestracja

Kulturaonline.pl - kulturalny rozkład jazdy

Zgłoś wydarzenie kulturalne Panel logowania dla instytucji kulturalnych
KulturaOnline.plLiteratura › Recenzje

Recenzje literackie

I nie wróciłeś… :O wolności, która niesie za sobą tylko strach /recenzja książki/
I nie wróciłeś… :O wolności, która niesie... 2017-01-16 Iwona Burzyńska
Ta książka to ostateczna próba rozliczenia się z demonami przeszłości. Przemawia za nią prawda, która boli tak samo teraz, jak i kilkadziesiąt lat temu.
Dziwne 'Przypadki' Roberta Janowskiego /recenzja książki/
Dziwne 'Przypadki' Roberta Janowskiego... 2017-01-13 Dominika Prais
Rozmowa Marii Szabłowskiej z Robertem Janowskim nie bez powodu nosi tytuł “Przypadki”. To one bowiem, jak udowadnia artysta, rządzą jego życiem. I to właśnie wokół nich toczy się ten wywiad.
'Sully': Lekcja życia /recenzja książki/
'Sully': Lekcja życia /recenzja książki/ 2017-01-10 Michalina Kobla
To nie tylko przyjemna historia honorowego człowieka bezkreśnie oddanego swojej pasji. Wyznania pilota od "cudu na rzece Hudson" mogą skłaniać do głębszych refleksji.
'Narodziny Beyoncé': Wyboista ścieżka kariery /recenzja książki/
'Narodziny Beyoncé': Wyboista ścieżka kariery... 2017-01-08 Iwona Burzyńska
Książka J. Randy'ego Taraborrellego to dowód na to, jak olbrzymią cenę musiała zapłacić bogini R'n"B oraz jej rodzina w zamian za osiągnięcie międzynarodowego sukcesu.
'Dziewczyna, która pokonała ISIS. Moja historia”: W rękach ISIS /recenzja książki/
'Dziewczyna, która pokonała ISIS. Moja... 2017-01-05 Dominika Prais
Andrei Hoffmann udało się sportretować wyrazistą, bohaterską postać. W całą historię, przez natężenie bolesnych doświadczeń, trudno byłoby uwierzyć, gdyby nie to, iż została oparta na faktach.
'Monsun przychodzi dwa razy': Poznawanie kultury tam, gdzie pieprz rośnie /recenzja książki/
'Monsun przychodzi dwa razy': Poznawanie... 2017-01-04 Michalina Kobla
Anna Janowska zabiera nas w podróż do miejsc plantacji przypraw, bez których trudno wyobrazić sobie współczesną europejską kuchnię.
Izabela Sowa: Tymczasem - Fortuna zmienną jest /recenzja książki/
Izabela Sowa: Tymczasem - Fortuna zmienną jest... 2016-12-29 Katarzyna Tarasiuk
Powieść Izabeli Sowy tylko z pozoru przypomina czytadło. Można ją bowiem ze spokojnym sumieniem polecić również bardziej wymagającemu odbiorcy.
Jak zabiłam swojego raka: Historia walki /recenzja książki/
Jak zabiłam swojego raka: Historia walki... 2016-12-27 Michalina Kobla
To lektura, dzięki której czytelnik może dostrzec błahość swoich codziennych problemów, ale i poznać fascynującą, wielowymiarową kobietę.
'Noc ognia': O poszukiwaniu Boga bez patosu i prawienia morałów /recenzja książki/
'Noc ognia': O poszukiwaniu Boga bez patosu i... 2016-12-21 Michalina Kobla
Uduchowiony Eric-Emmanuel Schmitt wyrusza na Saharę. "Noc Ognia" jest pełna polemik z obrazem Boga i dysput filozoficznych na miarę "Dżumy" Camusa.
George Lucas: Gwiezdne wojny i reszta życia /recenzja książki/
George Lucas: Gwiezdne wojny i reszta życia... 2016-12-19 Łukasz Badula
Książka Briana Jay'a Jonesa rozczaruje poszukiwaczy skandali obyczajowych. To przede wszystkim fascynująca biografia indywidualisty, który dla swojej wizji był gotów zaryzykować niemal wszystko.
Galerie zdjęć
Reklama
Polecamy
Moje najważniejsze wydarzenie kulturalne roku 2016 /konkurs/
Moje najważniejsze wydarzenie kulturalne roku 2016 /konkurs/
2017-01-16

Drodzy Państwo, zachęcamy do podzielenia się z nami refleksją na temat szczególnie dla Was ważnych wydarzeń kulturalnych minionego roku.

Tagi